Sartorius Q6101-1CEU

    Nowa waga Sartorius Quintix ustanawia nowe normy dla każdego aspektu standardowej wagi laboratoryjnej: funkcje, technologia, ergonomiczność a przed wszystkim całkowicie nowa, przyjazna dla użytkownika zasada obsługi. Quintix pomagają zapewnić znacznie większą efektywność pracy. Wszystko sprowadza się do pełnej niezawodności. Quintix: wykluczono błędy ważenia wynikające z nieprawidłowej obsługi oraz wyeliminowano czasochłonne zadanie dokładnego ustawiania parametrów. Dostosowanie Quintix do określonych wymagań zajmuje ułamek sekundy, pozwalając znacznie szybciej uzyskać identyfikowalne wyniki.
  • Maksimum: 6.1 kg
  • Działka odczytowa: 0.1 g
  • Legalizacja Tak
Cena:

10492.00 zł NETTO

Zamów
Standardowe wyposażenie oraz funkcje
  • Kalibracja wewnętrzna
  • Ważenie podszalkowe
  • USB
  • Liczenie sztuk
  • Przeliczanie procentowe
  • Ważenie zwierząt
  • Receptury
  • Statystyka
  • Zmiana jednostek ważenia
  • Wyświetlanie wskazania maksymalnego
  • Blokada ustawień
  • Gęstość płynów i ciał stałych
  • Kraj produkcji: gm
Opcjonalne wyposażenie oraz funkcje
  • Wzorcowanie w zakresie akredytacji PCA + 200.00 zł
  • Oprogramowanie PERST do obsługi ważeń + 300.00 zł
Precyzyjne

Sartorius Q6101-1CEU

Rodzaj

Precyzyjne

Długość

360mm

Wysokość

88mm

Szerokość

218mm

Obciążenie minimalne

wg. PN-EN 45501

Zakres tarowania

-6.1 kg

Temperatura pracy

+10÷30°C

Wyświetlacz

Graficzny dotykowy

Wymiary pomostu

średnica x 180 mm

Obudowa miernika

tworzywo

Układ ważący

monoblok magneto-optyczny

Masa wagi

4.7kg

Gwarancja

24 miesięcy

    Opis producenta zamieszczony powyżej nic w zasadzie nie mówi. To co potrafi przemówić to sama nazwa marki. Sartorius w wagach to tak jak Mercedes przy samochodach. Najwyższa półka i dopóki się w praktyce nie popracuje z tym sprzętem dopóty będzie się się wobec niego sceptycznym.
    Dotykowy ekran to można nazwać tzw. gadżet, ładne menu zapewnia wygodę pracy, ale to co w tych wagach jest najistotniejsze to powtarzalność pomiaru. Ile razy nie nałożymy produktu na wagę, tyle razy będziemy mieli ten sam, w 100 procentach powtarzalny wynik.